içinde ,

sevdimsevdim

Sağlık Alanlarında Lisans Tamamlama Bölümleri 2023 Sağlık Lisans Tamamlama Başvuru ve Tercih

Sağlık Alanlarında Lisans Tamamlama Bölümleri 2023 Sağlık Lisans Tamamlama Başvuru ve Tercih
Sağlık Alanlarında Lisans Tamamlama Bölümleri 2023 Sağlık Lisans Tamamlama Başvuru ve Tercih

Kısa adı DGS olan Dikey Geçiş Sınavı ile ÖSYM, 2000 yılından bu yana sınav düzenlemekte olup, sınavı meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için yapmaktadır.

Sınav dönemi ise her yıl Temmuz ya da Ağustos ayıdır.

Geçtiğimiz yıl 03 Temmuz 2022 tarihinde sınava giriş yapılmıştır.

2023 DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

ÖSYM’nin yayımladığı sınav takvimine göre 2023 DGS sınavı 16 Temmuz 2023’de yapılacak.

2023 DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

2023 DGS sınavı başvuruları 26 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında alınacak.

DGS Sınavına Kimler Girebilir?

Dikey Geçiş Sınavına meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş kişiler girebilmektedir. Diğer taraftan son sınıf öğrencisi olupda staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da DGS’ye başvuru yapabilir.

DGS Sınavına Yurt Dışından Başvuru Yapılabilir mi?

Başvuru tarihlerinde KKTC ve Kırgızistan-Bişkek haricindeki ülkelerde eğitim, tedavi vb. nedenlerle yurt dışında bulunanlar ile başvuru merkezine gitmesi mümkün olmayanlar (sağlık, covid vb. nedenlerle) başvurularını kılavuzda açıklandığı yöntemle yapabilmektedirler.

SAĞLIKTA LİSANS TAMAMLAMA 2023

NOT: Sağlık önlisans programlarından 19 Kasım 2014 tarihinden önce mezun olan adaylar sadece sınavsız tercih yapabiliyor.

(2014 sonrası önlisans mezunu sağlık çalışanları Dikey Geçiş Sınavı ile tercih yapmaktadır.)

Yerleştirme işlemleri, adayların sağlık önlisans mezuniyet not ortalamalarının 2 katı alınarak hesaplanan yerleştirme puanlarına ve tercihlerine göre sıralamaya tabi tutularak merkezi sistemle yapılmaktadır.

Sağlık Lisans Tamamlama kapsamında yerleşip mezun olan adayların yeniden başvurmaları halinde yerleştirme puanları yarıya indirilerek yerleştirme işlemine alınmaktadır.

Ön lisans sağlık alanlarından mezun olanlar şu lisans bölümlerini tercih edebilmektedir;

Sağlık Personeli Lisans Tamamlama Bölümleri

  • Ağız ve Diş Sağlığı, Ağız, Diş Sağlığı, Diş Protez, Diş Protez Teknolojisi, Diş Protez Teknikerliği, Diş Teknik Sekreterliği mezunları : Acil Yardım ve Afet Yönetimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Sağlık Yönetimi, Sosyal Hizmet bölümlerini tercih edebilir.
  • Hastane Yönetimi ve Organizasyon, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sağlık Yönetimi mezunları : Sağlık Yönetimi, Acil Yardım ve Afet Yönetimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Sosyal Hizmet bölümlerini tercih edebilir.
  • Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Acil Yardım Teknikleri, Adli Tıp, Adli Tıp Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Yardım, Ameliyathane Hizmetleri, Ameliyathane Teknikerliği, Anestezi, Anestezi Teknikerliği, Cerrahi, Cerrahi Teknikerliği, İlk ve Acil Yardım, Otopsi Yardımcılığı, Paramedik mezunları : Acil Yardım ve Afet Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Sağlık Yönetimi, Sosyal Hizmet bölümlerini tercih edebilir.
  • Çevre, Çevre Sağlığı mezunları : Biyoloji, İş Sağlığı ve Güvenliği, Kimya, Sağlık Yönetimi, Sosyal Hizmet bölümlerini tercih edebilir.
  • Diyaliz mezunları : Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Beslenme ve Diyetetik, Biyoloji, Kimya, Sağlık Yönetimi, Sosyal Hizmet bölümlerini tercih edebilir.
  • Eczane Hizmetleri, Eczane Teknikerliği mezunları : Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Biyokimya, Kimya, Sağlık Yönetimi, Sosyal Hizmet bölümlerini tercih edebilir.
  • Ebelik mezunları : Ebelik lisans bölümünü tercih edebilir.
  • Elektronörofizyoloji, Nükleer Tıp Teknikleri mezunları : Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Biyoloji, Fizik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Kimya, Sağlık Yönetimi bölümlerini tercih edebilir.
  • Fizik Tedavi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Fizyoterapi, Hidroterapi, Ortopedik Protez ve Ortez, Podoloji, Protez ve Ortez mezunları : Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Ergoterapi, Fizik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Sağlık Yönetimi bölümlerini tercih edebilir.
  • Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, İş ve Uğraşı Terapisi mezunları : Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Ergoterapi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Sağlık Yönetimi, Sosyal Hizmet bölümlerini tercih edebilir.
  • Hemşirelik, Sağlık Memurluğu, Sağlık Teknikerliği mezunları : Hemşirelik lisans bölümünü tercih edebilir.
  • Laborant ve Veteriner Sağlık, Veteriner Sağlık, Veteriner Sağlık Teknikerliği mezunları : Biyoloji, Kimya, Zootekni, Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Sağlık Yönetimi, Biyoteknoloji bölümlerini tercih edebilir.
  • Patoloji Laboratuvar Teknikleri, Patoloji Laboratuvar mezunları : Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Biyoloji, Biyoteknoloji, Gıda Teknolojisi, Kimya, Sağlık Yönetimi bölümlerini tercih edebilir.
  • Optisyenlik, Radyoloji, Radyoterapi, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri mezunları : Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Fizik, İş Sağlığı ve Güvenliği, Sağlık Yönetimi bölümlerini tercih edebilir.
  • Odyometri mezunları : Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Dil ve Konuşma Terapisi, Fizik, Odyoloji, Sağlık Yönetimi bölümlerini tercih edebilir.
  • Perfüzyon Teknikleri, Perfüzyon mezunları : Perfüzyon lisans bölümünü tercih edebilir.
  • Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar, Tıbbi Laboratuvar Teknikerliği, Sağlık Laboratuvarı mezunları : Biyokimya, Biyoloji, Kimya, Gıda Teknolojisi, Biyoteknoloji, Tarımsal Biyoteknoloji, Acil Yardım ve Afet Yönetimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Sağlık Yönetimi bölümlerini tercih edebilir.
  • Evde Hasta Bakımı, Yaşlı Bakımı, Yaşlı Hizmetleri ve Bakımı mezunları : Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Beslenme ve Diyetetik, Ergoterapi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Gerontoloji, Sağlık Yönetimi, Sosyal Hizmet bölümlerini tercih edebilir.
  • Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik mezunları : Sağlık Yönetimi bölümünü tercih edebilir.
  • Çocuk Gelişimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi mezunları : Çocuk Gelişimi, Beslenme ve Diyetetik, Sosyal Hizmet, Sağlık Yönetimi bölümlerini tercih edebilir.

SAĞLIK LİSANS TAMAMLAMA SIKÇA SORULAN SORULAR

ÖSYM tarafından yayınlanan 2022 yılı SAĞLIK LİSANS TAMAMLAMA SIKÇA SORULAN SORULAR:

(1) Sağlık Lisans Tamamlama Programına kimler başvurabilir?

  • 2014 yılında yayınlanan 6569 sayılı Kanun gereğince, 19.11.2014 tarihinden önce ebelik ve hemşirelik önlisans programları ile YÖK tarafından belirlenen sağlık önlisans programlarından mezun olarak diploma alanlar programa başvuru hakkına sahiptirler.
  • Sağlık Lisans Tamamlama kapsamına alınan önlisans programları ve tamamlama yapabilecekleri lisans programları Başkanlığımız resmi web sitesinden duyurulmaktadır.

(2) Başvurular nereye ve nasıl yapılmaktadır?

  • Başkanlığımız resmi web sitesi üzerinden ilan edilen programlara başvurular başvuru sistemi üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapılmaktadır.

(3) Yerleştirme işlemleri nasıl olmaktadır?

  • Yerleştirme işlemleri, adayların sağlık önlisans mezuniyet not ortalamalarının 2 katı alınarak hesaplanan yerleştirme puanlarına ve tercihlerine göre sıralamaya tabi tutularak merkezi sistemle yapılmaktadır.
  • Başvuru ve tercihlerin yapılması aşamasında, adayların yerleştirme işlemlerine esas olacak önlisans mezuniyet tarihi, mezuniyet alanı ve mezuniyet not ortalamaları YÖKSİS Veri Tabanından otomatik olarak çekilmektedir.
  • Bilgilerinde hata olanların başvuru ve tercih süresi içerisinde mezun oldukları yükseköğretim kurumuna başvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir.
  • Yerleştirme puanlarının hesaplanmasında önlisans mezuniyet not ortalamalarının 100’lük sistemdeki karşılıkları kullanılmaktadır.
  • 4’lük sistemden mezun olan adayların not ortalamaları YÖK’ün dönüşüm tablosu kullanılarak 100’lük sisteme dönüştürülmektedir.
  • Adayların yerleştirme puanlarının eşit olması durumunda yaşı küçük olan adaya öncelik verilmektedir.
  • Sağlık Lisans Tamamlama kapsamında 2021 yılında programa yerleşen adayların yerleştirme puanları % 50 oranında düşürülür; bu kapsamda yerleşip mezun olan adaylar ise yeniden başvuru yapamazlar.

(4) Sağlık Lisans Tamamlama kapsamında YÖK tarafından yerleştirildiğim lisans programından mezun oldum. Yeniden başvurabilirmiyim?

  • Sağlık Lisans Tamamlama kapsamında yerleşip mezun olan adaylar yeniden başvuru yapamazlar.

(5) SLT’ye başvurup bir lisans programına yerleştikten sonra önlisans diplomama ne olacak?

  • Adayın program kapsamında bir lisansa yerleşmiş olmasının, mevcut önlisans diplomalarının geçerliğine herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

(6) Önlisans eğitimim sırasında aldığım derslerden lisans eğitimime başlamadan önce muaf tutulur muyum?

  • 19/2/2002 tarihli ve 24676 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik” 9 uncu maddesinde “Lisans öğrenimine başlama hakkı elde eden öğrencilere üniversitelerince ön lisans eğitimi sırasında almış oldukları derslerden eş değer kabul edilenlere muafiyet verilerek ve kredileri dikkate alınarak, programdan alması gereken dersler belirlenir.
  • Öğrencinin alması gereken derslere göre programa kaydı yapılarak, eğitime devam hakkı verilir.” hükmü yer almaktadır.
  • Söz konusu hüküm uyarınca, ilgili fakülte yönetim kurulunca, öğrencilerin önlisans eğitiminde almış oldukları dersler göz önünde bulundurularak, öğrencilerin lisans programında almaları gereken derslere
    muafiyet verilebilir.
  • 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 18/b-5 maddesi uyarınca, öğrencilerin kabulü, ders intibakları ve çıkarılmaları ile eğitim-öğretim ve sınavlara ait işlemleri hakkında karar verme yetkisi yükseköğretim kurumlarının ilgili yönetim kurullarına ait bulunmaktadır.

(7) Yerleştiğim lisans programından kaç yılda mezun olurum? Kaçıncı sınıftan başlarım?

  • 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 18/b-5 maddesi uyarınca, öğrencilerin kabulü, ders intibakları ve çıkarılmaları ile eğitim-öğretim ve sınavlara ait işlemleri hakkında karar verme yetkisi yükseköğretim kurumlarının ilgili yönetim kurullarına ait bulunmaktadır.
  • Bu doğrultuda adaylar, yerleştirildikleri üniversitelerin belirleyeceği derslerden muaf olup öğrenim görmeye başlarlar. 2547 sayılı Kanun uyarınca bu konudaki takdir yetkisi tamamen üniversiteye aittir.


(8) Kamu/Özel Sektör çalışanıyım. Derslere gitmeden mezun olmak için uzaktan öğretimle açılan programları seçtim. Ancak üniversite bazı uygulamalı dersler, stajlar için beni üniversiteye çağırıyor. Neden?

  • “Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar”ın 6-(1) f maddesinde “Yükseköğretim kurumu, eğitim-öğretimi desteklemek amacıyla uzaktan öğretim kapsamındaki bazı dersleri, derslerin belirli kısımlarını, uygulamaları, stajları veya laboratuvar çalışmalarını örgün öğretim bileşenlerini içerecek şekilde tasarlayabilir.” hükmü bulunmaktadır.
  • Bu doğrultuda program “uzaktan” olarak açılmasına rağmen üniversitenin yüz yüze eğitim verilmesi hususunda takdir yetkisini kullandığı dersler için öğrenciler üniversiteye gitmek zorundadır. Herhangi bir mağduriyet durumunun yaşanmaması için aday öğrencilerin tercih etmeyi düşündükleri üniversitelerden konuile ilgili bilgi istemeleri tavsiye olunur.

(10) 2021 Sağlık Lisans Tamamlama ile bir lisans programına yerleştirildim. 2022 Sağlık Lisans Tamamlamaya başvuru ve yerleştirme hakkına sahip miyim?

  • Evet başvurabilirsiniz.
  • Ancak, yerleştirme işlemleri, adayların sağlık önlisans mezuniyet not ortalamalarının 2 katı alınarak hesaplanan yerleştirme puanlarına ve tercihlerine göre sıralamaya tabi tutularak yapılmaktadır. Sağlık Lisans Tamamlama kapsamında 2021 yılında programa yerleşen adayların 2022 yılında yeniden başvurmaları halinde yerleştirme puanları % 50 oranında düşürülerek yerleştirme işlemine alınmaktadır.
  • Adayın puanının kesilmesi için 2021 SLT kapsamında herhangi bir lisans programına yerleşmesi yeterli olup kaydını yaptırıp yaptırmadığına, aktif öğrenci olup olmadığına, ya da kaydını yaptırsa bile sildirmiş olup olmadığına bakılmaksızın puanı kesilmektedir.


(11) SLT kapsamına alınan önlisans programlarından birinde halen okumaktayım. Mezun olduğumda Sağlık Lisans Tamamlama Programından yararlanabilecek miyim?

  • 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa geçici 69 uncu maddeyi ekleyen 6569 sayılı Kanun 19.11.2014 tarihinde kabul edildiğinden Sağlık Lisans Tamamlama YÖK tarafından belirlenen sağlık önlisans programlarından bu tarihten önce mezun olanları kapsamaktadır.

(12) İki tane lisans programını aynı anda okuyabilir miyim?

  • Bir öğrencinin, aynı anda iki örgün lisans programında öğrenim görmesi mümkün değildir.
  • Ancak,örgün eğitimle beraber açıköğretim ile uzaktan öğretim programlarında öğrenim görmenin önünde mevcut şartlarda herhangi bir engel bulunmamaktadır

Sağlık Personeli Lisans Tamamlama Bölüm Listesi

Diş Protez Lisans Tamamlama

  • Diş Protez
  • Diş Protez Teknolojisi

Tıbbi Laboratuvar Lisans Tamamlama Programı

  • Adli Tıp Teknikerliği
  • Patoloji Laboratuvar
  • Patoloji Laboratuvar Teknikleri
  • Tıbbi Laboratuvar
  • Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

Tıbbi Görüntüleme Lisans Tamamlama Programı

  • Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
  • Mamografi
  • Radyoterapi
  • Elektronörofizyoloji

Hemşirelik Lisans Tamamlama Programı

  • Anestezi
  • Ameliyathane Hizmetleri
  • Acil Bakım Teknikerliği
  • Acil Durum ve Afet Yönetimi
  • Acil Yardım Teknikerliği
  • Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği
  • Ambulans ve Acil Bakım
  • İlk ve Acil Yardım
  • Diyaliz
  • Fizyoterapi
  • Fizik Tedavi
  • Yaşlı Bakım Hizmetleri
  • Yaşlı Bakımı
  • Evde Hasta Bakımı

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Lisans Tamamlama Programı

  • Ağız ve Diş Sağlığı
  • Çevre Sağlığı
  • Diş Teknik Sekreterliği
  • Eczane Hizmetleri
  • Eczane Teknikerliği
  • İş ve Uğraşı Terapisi
  • Laborant ve Veteriner Sağlık
  • Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik
  • Tıbbi İstatistik ve Bilgisayar
  • Optisyenlik
  • Protez ve Ortez
  • Sağlık Kurumları İşletmeciliği

Kanunla tanımlanmamış Sağlık Meslekleri Önlisans Programları

  • Odyoloji Lisans tamamlama Programı
  • Odyometri

Sağlık Personeli Mezun Olunan Önlisans DGS TERCİH YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI

Mezun Olunan ÖnlisansTERCİH YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI
Ağız ve Diş Sağlığı
Ağız, Diş Sağlığı
Diş Protez
Diş Protez Teknolojisi
Diş Protez Teknikerliği
Diş Teknik Sekreterliği
Acil Yardım ve Afet Yönetimi
İş Sağlığı ve Güvenliği
Sağlık Yönetimi
Sosyal Hizmet
Ağız ve Diş Sağlığı DGS’de Hangi bölümlere tamamlayabilir?
Hastane Yönetimi ve Organizasyon                  
Sağlık Kurumları İşletmeciliği                         
Sağlık Yönetimi  
Sağlık Yönetimi
Acil Yardım ve Afet Yönetimi
İş Sağlığı ve Güvenliği Sosyal Hizmet
Sağlık Kurumları İşletmeciliği  DGS’de Hangi bölümlere tamamlayabilir                        
Acil Bakım Teknikerliği
Acil Yardım
Acil Yardım Teknikerliği
Acil Yardım Teknikleri
Adli Tıp
Adli Tıp Teknikerliği
Ambulans ve Acil Bakım
Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği
Ambulans ve Acil Yardım
Ameliyathane Hizmetleri
Ameliyathane Teknikerliği
Anestezi
Anestezi Teknikerliği
Cerrahi
Cerrahi Teknikerliği
İlk ve Acil Yardım
Otopsi Yardımcılığı
Paramedik
 
Acil Yardım ve Afet Yönetimi
İnsan Kaynakları Yönetimi
İş Sağlığı ve Güvenliği
Sağlık Yönetimi
Sosyal Hizmet
Acil Yardım DGS’de Hangi bölümlere tamamlayabilir
Çevre
Çevre Sağlığı 
Biyoloji
İş Sağlığı ve Güvenliği Kimya
Çevre Sağlığı 
DiyalizAcil Yardım ve Afet Yönetimi
Beslenme ve Diyetetik
Biyoloji
Kimya
Sağlık Yönetimi
Sosyal Hizmet
Diyaliz DGS’de Hangi bölümlere tamamlayabilir
Eczane Hizmetleri
Eczane Teknikerliği
Acil Yardım ve Afet Yönetimi
Biyokimya
Kimya
Sağlık Yönetimi
Sosyal Hizmet
Eczane DGS’de Hangi bölümlere tamamlayabilir
EbelikEbelik
Ebelik DGS’de Hangi bölümlere tamamlayabilir
Elektronörofizyoloji
Nükleer Tıp Teknikleri
Acil Yardım ve Afet Yönetimi
Biyoloji
Fizik
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
Kimya
Sağlık Yönetimi
Elektronörofizyoloji DGS’de Hangi bölümlere tamamlayabilir
Fizik Tedavi
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
Fizyoterapi
Hidroterapi
Ortopedik Protez ve Ortez
Podoloji
Protez ve Ortez
Acil Yardım ve Afet Yönetimi
Ergoterapi
Fizik
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
Sağlık Yönetimi
Fizik Tedavi DGS’de Hangi bölümlere tamamlayabilir
Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon
İş ve Uğraşı Terapisi
Acil Yardım ve Afet Yönetimi
Ergoterapi
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
Sağlık Yönetimi
Sosyal Hizmet
İş ve Uğraşı Terapisi DGS’de Hangi bölümlere tamamlayabilir
Hemşirelik
Sağlık Memurluğu
Sağlık Teknikerliği
Hemşirelik
Hemşirelik DGS’de Hangi bölümlere tamamlayabilir
Laborant ve Veteriner Sağlık
Veteriner Sağlık
Veteriner Sağlık Teknikerliği
Biyoloji
Kimya
Zootekni
Acil Yardım ve Afet Yönetimi
Biyoteknoloji
Laborant ve Veteriner Sağlık DGS’de Hangi bölümlere tamamlayabilir
Patoloji Laboratuvar Teknikleri
Patoloji Laboratuvar
Acil Yardım ve Afet Yönetimi
Biyoloji
Biyoteknoloji
Gıda Teknolojisi
Kimya
Sağlık Yönetimi
Patoloji Laboratuvar Teknikleri DGS’de Hangi bölümlere tamamlayabilir
Optisyenlik
Radyoloji
Radyoterapi
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
Acil Yardım ve Afet Yönetimi
Fizik
İş Sağlığı ve Güvenliği
Sağlık Yönetimi
Optisyenlik DGS’de Hangi bölümlere tamamlayabilir
OdyometriAcil Yardım ve Afet Yönetimi
Dil ve Konuşma Terapisi
Fizik
Odyoloji
Sağlık Yönetimi
Odyometri DGS’de Hangi bölümlere tamamlayabilir
Perfüzyon Teknikleri
Perfüzyon
Perfüzyon
Perfüzyon Teknikleri DGS’de Hangi bölümlere tamamlayabilir
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri
Biyokimy
Tıbbi Laboratuvar
Sağlık Laboratuvarı
Biyoloji
Tıbbi Laboratuvar Teknikerliği
Kimya
Gıda Teknolojisi
Biyoteknoloji
Tarımsal Biyoteknoloji
Acil Yardım ve Afet Yönetimi
İş Sağlığı ve Güvenliği
Sağlık Yönetimi
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri DGS’de Hangi bölümlere tamamlayabilir
Evde Hasta Bakımı
Yaşlı Bakımı
Yaşlı Hizmetleri ve Bakımı
Acil Yardım ve Afet Yönetimi
Beslenme ve Diyetetik
Ergoterapi
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
Gerontoloji
Sağlık Yönetimi
Sosyal Hizmet
Evde Hasta Bakımı DGS’de Hangi bölümlere tamamlayabilir
Tıbbi Dokümantasyon ve SekreterlikSağlık Yönetimi
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik DGS’de Hangi bölümlere tamamlayabilir
Çocuk Gelişimi
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi
Çocuk Gelişimi
Beslenme ve Diyetetik
Sosyal Hizmet
Sağlık Yönetimi
Çocuk Gelişimi DGS’de Hangi bölümlere tamamlayabilir?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY Uygulama Anahtarı ayarlanmadı. Lütfen ayarlar'yi kontrol edin

HEMŞİRE SAĞLIK BAKANLIĞI 1

Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınav Uygulama Kılavuzu Yayınlandı !

Doçent Doktor İhsan Ateş

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doktor İhsan Ateş Oldu !