Sağlık Personelleri ve Sağlık Bakanlığı Özel Eğitim Haberleri

ÜYTE Klinik Uygulamaları Tazeleme Eğitimi Duyurusu

ÜYTE Yerleştirme Listesi

2024 yılı Kasım-Aralık dönemi için Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Klinik Uygulamaları Tazeleme Eğitimi ek yerleştirme listesi yayımlanmıştır.

Eğitim Programı Hakkında

Bu eğitim, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen sertifikalı eğitim programları çerçevesinde gerçekleştirilecektir. Eğitim süreci, 04.02.2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği’ne uygun olarak yürütülmektedir.

Makam Oluru ve Yasal Çerçeve

Eğitim programı, 30.09.2014 tarihli ÜYTE Uygulamaları ve Merkezleri Hakkında Yönetmelik ile 20.07.2022 tarihli değişiklikler doğrultusunda düzenlenmiştir. Bu bağlamda, 19.04.2024 tarihli makam olurları ile ÜYTE Klinik ve Laboratuvar Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Programı standartları belirlenmiştir.

Katılımcı Listesi ve Başlangıç Tarihleri

Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş merkezlerde gerçekleştirilecek olan bu eğitim programına katılacak olanların listesi ekte sunulmuştur. Katılımcıların, belirtilen eğitim merkezlerinde eğitimlerine başlaması için gerekli işlemler yapılacaktır.

Eğitim ve Sertifikasyon Daire Başkanı Doç. Dr. Gülsen Topaktaş

Bu süreçle ilgili tüm katılımcılara başarılar dileyerek, eğitimlerin sağlık alanında önemli bir katkı sağlayacağını belirtmiştir. Katılımcılar, daha fazla bilgi ve detaylar için ilgili sağlık kuruluşlarıyla iletişime geçebilirler.

ÜYTE Klinik ve Laboratuvar Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Programı 2025 Yılı Birinci Dönem Başvuruları

Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Klinik/Laboratuvar Uygulamaları Sertifikalı Eğitim
Programı 2025 yılı 1. dönem yeni eğitim ve tazeleme eğitimi başvuruları elektronik sistem
üzerinden 25.11.2024 tarihi saat 09:00’da başlayacak olup 02.12.2024 tarihi saat 18:00’de sona
erecektir

Başvurular https://sertifikabasvuru.saglik.gov.tr/ adresi üzerinden yapılacak olup başvuru için istenen tüm evrakların sisteme EKSİKSİZ olarak yüklenmesi gerekmektedir. Kamu adına başvuru yapan katılımcılar eğitim merkezi olarak yalnızca kamu kurumlarını tercih edebileceklerdir. Katılımcı yerleştirmesi başvuru sırasına göre yapılacak olup hatalı ve eksik belgeler ile yapılan başvurular iade edilecektir. Eksik belgeler tamamlanıp belirlenen başvuru süresi içinde sisteme tekrar yüklendiği takdirde yeni başvuru olarak değerlendirileceğinden başvuru sıralaması değişecektir.

Belirlenen kontenjanlara yerleştirme yapıldıktan sonra 19.04.2024 tarihinde yayımlanan Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Klinik/Laboratuvar Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Standardı hükümlerince eğitim merkezi değişikliği ve erteleme talebi kabul edilmeyecektir. Eğitim merkezine yerleştirmesi yapılan katılımcıların eğitime başlayış için belirtilen tarihe kadar başlayış yapmaları gerekmektedir. Herhangi bir sebeple eğitim programına başlayışını yapmayan katılımcının SEP yerleştirmesi iptal edilir. Başvurular dönemsel alınacak olup yedek listedeki kişiler için bir sonraki eğitim dönemine ilişkin herhangi bir hak doğmayacaktır. Daha önce resmi yazı ile Bakanlığımıza başvuruda bulunanların da başvurularını yenilemeleri gerekmektedir. Kontenjanların dolması halinde yerleştirme listesi başvuru tarihinin bitiminden önce açıklanabilecektir. Yerleştirildiği halde eğitime katılamayacak olanların resmi yazı ile Bakanlığımıza bilgi vermesi gerekmektedir.

Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Klinik Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Programına başvuru için yüklenecek belgeler şunlardır;

  1. Başvuru dilekçesi,
  2. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak en az 18 ay aktif olarak görev yaptığını gösterir
    belge,
  3. Kamu adına başvurularda katılımcıya ait iletişim bilgilerinin de yer aldığı başhekim onaylı
    başvuru dilekçe,
  4. Kamu adına başvurularda yukarıda yer alan belgelere ek olarak;

Kurum bünyesinde ÜYTEM yok ise açılmasından ve ruhsatlandırılmasından sorumlu ilgili Daire Başkanlığının görüşü de alınarak 2 (iki) yıl içinde ÜYTEM açılacağını belgeleyen başhekim onaylı açılış izni ve bütçe onayı belgeleri, (ÜYTEM açılması planlanan kurum adına yapılan kamu adına görevlendirme başvuruları ön onay izin tarihini takip eden üçüncü 6 (altı) aydan sonra kabul edilir.)

ÜYTEM olan hastaneler için ÜYTE Klinik Uygulamaları Sertifikasına sahip hekim sayısını ve daha önce aynı kurum tarafından üniversite veya kamu kurumu adına görevlendirme ile SEP’e gönderilen personel sayısını gösteren bilgileri içeren 19.04.2024 tarihli ve 241226676 sayılı Makam Oluru ile yayımlanan Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Klinik Uygulamaları Standardı Ek-5’te yer alan başhekim onaylı belge, 5. Akademik özgeçmiş ve özgeçmiş ekine varsa üreme tıbbı, infertilite ve yardımcı üreme teknikleri alanında yapılan çalışmalarını içeren belgeler, 6. Başvurusu Bakanlık tarafından onaylanan katılımcıların eğitim için belirlenen depozito ücretine ilişkin dekont.

Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Laboratuvar Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Programına başvuru için yüklenecek belgeler şunlardır;

  1. Başvuru dilekçesi,
  2. Diploma, (ÜYTE Laboratuvar Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Programına; Tabipler, Tıpta
    uzmanlık mevzuatına göre histoloji ve embriyoloji uzmanlık belgesine sahip olanlar,
    22.05.2014 tarihli ve 29007 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sağlık Meslek Mensupları İle
    Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensuplarının İş ve Görev Tanımlarına Dair
    Yönetmelik’te belirtilen sağlık meslek mensubu, veteriner hekim veya biyologlardan, tıp
    fakültesi histoloji ve embriyoloji anabilim dalında doktora programını tamamlayanlar
    başvurabilir.)
  3. Kamu adına başvurularda yukarıda yer alan belgelere ek olarak;

19.04.2024 tarihli ve 241228422 sayılı Makam Oluru ile yayımlanan Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Laboratuvar Uygulamaları Standardı Ek-5’te sunulan katılımcıya ait iletişim bilgilerinin de yer aldığı başhekim onaylı başvuru dilekçesi,

Kurum bünyesinde ÜYTEM yok ise açılmasından ve ruhsatlandırılmasından sorumlu ilgili Daire Başkanlığının görüşü de alınarak 2 (iki) yıl içinde ÜYTEM açılacağını belgeleyen başhekim onaylı açılış izni ve bütçe onayı belgeleri, (ÜYTEM açılması planlanan kurum adına yapılan kamu adına görevlendirme başvuruları ön onay izin tarihini takip eden üçüncü 6 (altı) aydan sonra kabul edilir.)

ÜYTEM olan hastaneler için ÜYTE Laboratuvar Uygulamaları Sertifikasına sahip personel sayısını ve daha önce aynı kurum tarafından kamu kurumu adına görevlendirme ile SEP’e gönderilen personel sayısını gösteren bilgileri içeren ve 19.04.2024 tarihli ve 241228422 sayılı Makam Oluru ile yayımlanan Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Laboratuvar Uygulamaları Standardı Ek-6’da yer alan başhekim onaylı belge istenir.

4. Akademik özgeçmiş ve varsa özgeçmiş ekine üreme tıbbı, infertilite ve yardımcı üreme teknikleri alanında yapılan çalışmalarını içeren belgeler,

5. Başvurusu Bakanlık tarafından onaylanan katılımcıların eğitim için belirlenen depozito ücretine ilişkin dekont.

ÜYTE Klinik ve Laboratuvar Uygulamaları Tazeleme Eğitimi

Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Klinik/Laboratuvar Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Programı 2024 Yılı Kasım-Aralık Dönemi Tazeleme Eğitimi Başvuruları

ÜYTE Klinik/Laboratuvar Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Programı 2024 yılı Kasım-Aralık dönemi tazeleme eğitimi başvuruları elektronik sistem üzerinden 14.10.2024 tarihi saat 09:00’da başlayacak olup 17.10.2024 tarihi saat 18:00’de sona erecektir.

Başvuru Süreci ve Gereklilikler

Başvurular https://sertifikabasvuru.saglik.gov.tr/ adresi üzerinden yapılacak olup başvuru için istenen tüm evrakların sisteme EKSİKSİZ olarak yüklenmesi gerekmekte.

Katılımcı yerleştirmesi başvuru sırasına göre yapılacak olup hatalı ve eksik belgeler ile yapılan başvurular iade edilmekte.

Eksik belgeler tamamlanıp belirlenen başvuru süresi içinde sisteme tekrar yüklendiği takdirde yeni başvuru olarak değerlendirileceğinden başvuru sıralaması değişecektir.

Belirlenen kontenjanlara yerleştirme yapıldıktan sonra 19.04.2024 tarihinde yayımlandı.

Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Klinik/Laboratuvar Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Standardı hükümlerince eğitim merkezi değişikliği ve erteleme talebi kabul edilmeyecektir.

Eğitim merkezine yerleştirmesi yapılan katılımcıların eğitime başlayış için belirtilen tarihe kadar başlayış yapmaları gerekmektedir.

Herhangi bir sebeple eğitim programına başlayışını yapmayan katılımcının SEP yerleştirmesi iptal edilmekte.

Başvurular dönemsel alınacak olup yedek listedeki kişiler için bir sonraki eğitim dönemine ilişkin herhangi bir hak doğmayacaktır.

Daha önce resmi yazı ile Bakanlığımıza başvuruda bulunanların da başvurularını yenilemeleri gerekmektedir. Kontenjanların dolması halinde yerleştirme listesi başvuru tarihinin bitiminden önce açıklanabilecektir. Yerleştirildiği halde eğitime katılamayacak olanların resmi yazı ile Bakanlığımıza bilgi vermesi gerekmektedir.

Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Klinik Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Programına başvuru için yüklenecek belgeler şunlardır;

1. Başvuru dilekçesi,

2. Kamu kurumunda görev yapanların katılımcıya ait iletişim bilgilerinin de yer aldığı başhekim onaylı başvuru dilekçesi,

3. Kamu adına başvurularda yukarıda yer alan belgelere ek olarak; Kurum bünyesinde ÜYTEM yok ise açılmasından ve ruhsatlandırılmasından sorumlu ilgili Daire Başkanlığının görüşü de alınarak 2 (iki) yıl içinde ÜYTEM açılacağını belgeleyen başhekim onaylı açılış izni ve bütçe onayı belgeleri, (ÜYTEM açılması planlanan kurum adına yapılan kamu adına görevlendirme başvuruları ön onay izin tarihini takip eden üçüncü 6 (altı) aydan sonra kabul edilmekte.)

ÜYTEM olan hastaneler için ÜYTE Klinik Uygulamaları Sertifikasına sahip hekim sayısını ve daha önce aynı kurum tarafından üniversite veya kamu kurumu adına görevlendirme ile SEP’e gönderilen personel sayısını gösteren bilgileri içeren 19.04.2024 tarihli ve 241226676 sayılı Makam Oluru ile yayımlanan Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Klinik Uygulamaları Standardı Ek-5’te yer alan başhekim onaylı belge,

4. Sertifikanın ön ve arka yüzü, 5. Başvurusu Bakanlık tarafından onaylanan katılımcıların eğitim için belirlenen depozito ücretine ilişkin dekont. Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Laboratuvar Uygulamaları

Yüklenmesi Gereken Belgeler

1. Başvuru dilekçesi,

2. Kamu kurumunda görev yapanların katılımcıya ait iletişim bilgilerinin de yer aldığı başhekim onaylı başvuru dilekçesi,

3. Kamu adına başvurularda yukarıda yer alan belgelere ek olarak;19.04.2024 tarihli ve 241228422 sayılı Makam Oluru ile yayımlanan Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Laboratuvar Uygulamaları Standardı Ek-5’te sunulan katılımcıya ait iletişim bilgilerinin de yer aldığı başhekim onaylı başvuru dilekçesi, Kurum bünyesinde ÜYTEM yok ise açılmasından ve ruhsatlandırılmasından sorumlu ilgili Daire Başkanlığının görüşü de alınarak 2 (iki) yıl içinde ÜYTEM açılacağını belgeleyen başhekim onaylı açılış izni ve bütçe onayı belgeleri.

(ÜYTEM açılması planlanan kurum adına yapılan kamu adına görevlendirme başvuruları ön onay izin tarihini takip eden üçüncü 6 (altı) aydan sonra kabul edilir.)

ÜYTEM olan hastaneler için ÜYTE Laboratuvar Uygulamaları Sertifikasına sahip personel sayısını ve daha önce aynı kurum tarafından kamu kurumu adına görevlendirme ile SEP’e gönderilen personel sayısını gösteren bilgileri içeren ve 19.04.2024 tarihli ve 241228422 sayılı Makam Oluru ile yayımlanan Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Laboratuvar Uygulamaları Standardı Ek-6’da yer alan başhekim onaylı belge istenir.

4. Sertifikanın ön ve arka yüzü, 5. Başvurusu Bakanlık tarafından onaylanan katılımcıların eğitim için belirlenen depozito ücretine ilişkin dekont.

Katılımcı Yerleştirme ve Kontenjan Bilgileri

Katılımcı yerleştirmesi, başvuru sırasına göre yapılacaktır. Kontenjanlar dolduğunda yerleştirme listesi, başvuru tarihinin bitiminden önce açıklanabilmekte Eğitime katılmayacak olanların resmi yazıyla Bakanlık’a bilgi vermesi gerekmektedir.

Eğitim Merkezi Değişikliği ve Erteleme Talepleri

Belirlenen kontenjanlara yerleştirme yapıldıktan sonra eğitim merkezi değişikliği veya erteleme talepleri kabul edilmeyecektir.

Daha Önce Başvuranlar İçin Yenileme Gerekliliği

Daha önce resmi yazı ile Bakanlığa başvuruda bulunanların da başvurularını yenilemeleri gerekmektedir. Yedek listedeki kişiler için bir sonraki eğitim dönemine ilişkin herhangi bir hak doğmayacaktır.

0 0 oylar
İçeriği Puanla
Abone Ol Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorumlar
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle

İlgili Makaleler

Back to top button
0
Düşünceleriniz Bizim İçin Önemli, lütfen yorum yazın..x
Memur Maaş Zam Haberleri Bu Kayıt Konuşulur Yok Artık Doktorun Benzerliği Şaşırttı! Sağlık personeli hac test soruları Memur Sağlık Personeli Haberlerinde 112 Acil Fm’in yeri Bugün Meydana Gelen Ambulans Kazaları! Akraba Evliliği Öncesi Bir Düşünün Sağlıkçı Maaş Doğru bilenen ilk yardım yanlışları Çiğli’de Hastane Yemekleri Eylemi

Reklam Engelleyici Algılandı!!!

Reklam engelleyici kullanıyorsanız kapatmalısınız..