112AcilFm Kamu ve Sağlık Çalışanlarına Özel Personel Sağlık Haberleri

Uluslararası Konferansta Ramazan’ın sağlığa faydaları tartışıldı !

Aralıklı oruç ve Ramazan orucuna destek veren uluslararası uzmanlar, kısa süreliğine de olsa aç kalmanın birçok sağlık sorununun olumsuz etkilerini hafifletmeye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Sharjah Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen uluslararası bir konferansta uzmanlar, orucun sağlık açısından faydalarını yinelediler ve orucun diyabet riskini azaltabileceği, insanların kilo vermesine yardımcı olabileceği, ömrünü uzatabileceği ve metabolizmayı önleyebileceğine dair umut verici kanıtlar sunan araştırmalar sundular. hastalıkların ağırlaşmasından.

“Uluslararası Oruç Konferansı” başlıklı toplantıya ABD, Fransa, Lübnan, Umman, Tunus, Suudi Arabistan, Mısır, Çin, İngiltere, Malezya, Kuveyt, Katar, Ürdün, Türkiye, Pakistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden bilim insanları katıldı. “

İki gün süren konferans, dünyadaki yaklaşık iki milyar Müslümanın, şafak vaktinden gün batımına kadar yemek yemedikleri ve içmedikleri İslam’ın kutsal ayı olan bu yılki Ramazan’a katılmaya hazırlanmalarından sadece birkaç gün önce gerçekleşti.

Oruç tutanların günlük öğünleri arasında uzun aralıklar bıraktığı aralıklı oruç hakkında çok sayıda araştırma var. Müslümanların oruç tutma saatleri, her konumun enlemine ve Dünyanın güneş etrafındaki yörüngesine bağlı olarak farklı yerlerde farklılık gösterir.

Dünyadaki Müslümanların çoğunun İslami takvimin en önemli ayı olan Ramazan’ı kutladığı söyleniyor.

Sharjah Üniversitesi Klinik Beslenme Profesörü MoezAlIslam Ezzat Faris, her yıl 1,6 milyar Müslümanın Ramazan’ı onurlandırdığını tahmin ediyor. Ancak oruç bilimi yayınlarının çoğunun Müslüman dünyasının dışından kaynaklandığını söyledi.

“Oruçla ilgili yayınların çoğu Kuzey Amerika veya Avrupa’dan geliyor ve en azı Müslüman Arap ülkelerinde.” diyen Prof. Faris, oruçla ilgili bilimsel makalelerin 26.000’den fazla alıntı aldığını ve Ramazan yayınlarının %9 artış gösterdiğini ekledi. yıllık.

Beyrut Amerikan Üniversitesi Tıp Profesörü Dr. Elie Akl, her yıl oruç literatürünün %20’sini ürettiğini söylediği Ortadoğu’daki oruç tutan bilim insanları arasında daha fazla işbirliği yapılması çağrısında bulundu.

Konferansa katılan bilim insanları, orucun bir bilim haline ve akademisyenlerin ilgisini çeken bir araştırma konusuna dönüştüğünü söyledi.

Konferansın açılış konuşmacısı Harvard Tıp Fakültesi Profesörü Osama Hamdy, oruç biliminde yeni bir çağın başlangıcından bahsetti. “Bilimde yeni bir çağın başlangıcındayız ve oruç bilimi gelecekte büyük bir araştırma konusu olacak.

“Yaş eklenir ve (bu) sağlık yaşlanmasını geciktirir. Genel olarak diyet kısıtlamasının Metabolik sendrom, Diyabet, Kanser ve benzeri birçok sorunu iyileştirdiği yıllar ve yıllar boyunca gösterilmiştir.”

Prof. Hamdy, özellikle zaman kısıtlamalı beslenme, alternatif gün orucu, 5:2 oruç yaklaşımı ve Ramazan olmak üzere farklı aralıklı oruç türlerini anlattı . Aralıklı orucu genel olarak bir dizi sağlık faydasıyla akredite etti.

Diyabet Remisyon Sonuç Programı (DROP) tarafından rapor edilen oruç araştırmalarının bulgularını tıka basa dolu bir konferans salonunda açıkladı . “Bu, diyabetin çok erken bir aşamada sadece beslenme ve egzersizle tedavi edilmesine yönelik bütün bir çağın başlangıcıdır.”

Programın, katılımcıların 800-1000 kalorilik bir diyete bağlı kaldığı 12 haftalık bir müdahale dönemi ile iki aşamalı bir yaklaşım izlediğini söyledi. “Onlara diyabete özel formül veriyoruz; insanlar 16 saat süreyle sınırlı bir yemekle oruç tutuyor, ardından shake ile orucunu açıyor ve 600-800 kalorilik akşam yemeği yiyor.”

Müdahale aşamasını takiben katılımcılar dokuz aylık bir bakım aşamasına geçtiler ve yavaş yavaş 1.500-1.800 kalorilik bir diyete geri döndüler. “İnsanlar müdahale sırasında vücut ağırlığının yaklaşık %8’ini kaybetti. A1C (kan şekeri testi) ilaç kullanılmadığında 6,4’ten 6,1’e düştü. Bu da iyileşme anlamına geliyor.”

Bir yıl sonra bile katılımcılar iyileşme sürecinde kaldı ve yaşam kalitesi arttı. Prof. Hamdy, “Bu, diyabetin çok erken bir aşamada sadece beslenme ve egzersizle tedavi edilmesine yönelik bütün bir çağın başlangıcıdır” dedi.

Ancak bilim insanları, oruç tutanların iftar sırasında aşırı yemek yemesi durumunda Ramazan ayında aralıklı oruç tutmanın olumsuz bir etkiye sahip olabileceğini gösterdi.Örneğin, Kral Suud Üniversitesi Göğüs Hastalıkları ve Uyku Tıbbı Profesörü Ahmed BaHammam, Ramazan ayında oruç tutanları aşırı yemek yememeleri konusunda uyardı.

Birçokları için Ramazan bir ziyafet zamanıdır. Örneğin petrol zengini Körfez ülkelerinde, Müslümanların güneş battıktan sonra orucunu açtığı akşam yemeği olan iftar, şekerli beslenmenin hakim olduğu lüks bir ziyafet gibidir.

“Ramazan orucunun etkileri sadece yaşam tarzını etkilemez. Aynı zamanda yemek zamanlaması, günlük ritim ve insülin ile etkileşimi de etkiler. Bu araştırma yolculuğu ufuk açıcı ve alçakgönüllü oldu. Bilimin hem gelenekleri hem de gelenekleri anlamamıza nasıl yardımcı olabileceğini gösteriyor. sağlık”

dedi.

Prof. BaHammam.

Oruç tutmanın, öğünler arasında uzun aralıklar bırakan, öğünleri daha kısa sürelere sıkıştıran veya Ramazan gibi daha uzun süreler geçiren herkes için faydalı olduğu görüldü.

Dubai Sağlık Otoritesi’nden Prof. Mohamed Hassanein, diyabetik Müslümanların Ramazan’ı kutlamayı tercih etmeleri halinde özel danışmanlık ve bakıma ihtiyaçları olduğunu söyledi.

“Tip 2 diyabet hastası olduğu tahmin edilen en az 150 milyon Müslümanımız var. Ramazan’ın planlamaya ihtiyacı var. Ve elbette en iyisi, herhangi bir klinisyen veya diyabetli herhangi bir kişinin Ramazan’dan önce uygun bir değerlendirme için sağlık personeline gitmesidir.”

Prof. Hassanein, şeker hastalarının Ramazan ayında oruç tutmaya karar vermeleri durumunda karşılaşabilecekleri risk faktörlerini tahmin etmek için kendisinin ve meslektaşının geliştirdiği yeni bir uygulamayı tanıttı.

DAR Akademi uygulaması olarak adlandırılan uygulama, diyabetli kişilerin glisemik kontrol, işin niteliği, oruç saatleri, kırılganlık düzeyi ve sosyal koşullar gibi kişisel sağlık verileriyle beslenmesi durumunda olası riskleri hesaplıyor.

Ancak Prof. Hassanein, Müslümanların genel olarak riskler ne olursa olsun Ramazan ayında oruç tutmama yönündeki tıbbi tavsiyelere karşı olduklarını söyledi; yalnızca imamlarının veya din adamlarının verdiği talimatlara uyuyorlardı. “Hasta doktoru değil imamı dinleyecektir.”

Prof. Hassanein, Müslüman şeker hastalarına, hangi egzersizi yapmaları gerektiğini söyleyebilmeleri, kan şekeri seviyelerini takip edebilmeleri ve ilaç zamanlarını ve dozlarını ayarlayabilmeleri için doktorlarına danışmalarını tavsiye etti.

0 0 oylar
İçeriği Puanla
Abone Ol Bildirim Al
Bildir
guest
0 Yorumlar
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
0
Düşünceleriniz Bizim İçin Önemli, lütfen yorum yazın..x
Memur Maaş Zam Haberleri Bu Kayıt Konuşulur Yok Artık Doktorun Benzerliği Şaşırttı! Sağlık personeli hac test soruları Memur Sağlık Personeli Haberlerinde 112 Acil Fm’in yeri Bugün Meydana Gelen Ambulans Kazaları! Akraba Evliliği Öncesi Bir Düşünün Sağlıkçı Maaş Doğru bilenen ilk yardım yanlışları Çiğli’de Hastane Yemekleri Eylemi

Reklam Engelleyici Algılandı!!!

Reklam engelleyici kullanıyorsanız kapatmalısınız..