Bir tartışma websitesinde yapılan paylaşım tarafları ikiye böldü.
Kamuda tasarrufla kamu doktor maaşlarının ne alakasının olduğu ise bizim açımızdan çok mantıksız gelmekte ancak konuya çok fazla yorum gelmiş olmasından dolayı sizlerle paylaşıyoruz.
İlk Paylaşım:
“Teşfik ödemeleri ve diğer ek ücretlerde kısıtlamaya gidilmesi gerekir mi? Bu durum doktor maaşlarını nasıl etkiler? Bence ülke bu durumdayken doktorlara taban maaştan başka bir şey verilememeli.
Düşünceleriniz”
dh anonaim adlı bir kullanıcı
Cevaplar:
“1 teşfik değil teşvik
2 ek ödeme olsun sabit ek ödeme olsun nöbet olsun taban ödeme olsun, devletten çıkmıyor, o ödemeler doktorların hastaneye kazandırdığı paradan geliyor
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/05/20240509M1-2.pdf
özetle devlete hiçbir yük oluşturmuyor, maliyenin en az ödediği ücret belki de doktor maaşıdır geriye kalan maaşın büyük kısmını döner sermayeden ödeniyor sabit olsun, ek ödeme olsun, nöbet olsun her şey”
“mesela genel cerrahi geldi bir sleeve yaptı, ince bağırsağı alanın hastaya transplantasyon yaptı, ve kolektomi açtı zaten o günde hastaneye kazandırdığı ücret 1.7 milyon tl sonra başka bir günde karaciğer transplanstasyonu yaptı tek ameliyatla hastaneye 1.2milyon tl kazandırıyor
hadi pol yapan ise günde 80 hastaya baksın genel cerrahiden
sadece 22binden fazla para kazandırdı muayeneden hiçbir istem istemeden
ama paraya gelince doktora hiç ödeme yapmayalım diyorsunuz mühendisler
“
“Sağlıkçılar dışında uygulanacak bunlar. Ekonomi iyileşince tasarruf politikasından tamamen uzaklaşırız. Kısa süreli şeyler.”