112AcilFm Kamu ve Sağlık Çalışanlarına Özel Personel Sağlık Haberleri

Dubai Doktor Maaşları ne kadar?Dubai’de Doktor Olma Şartları

Dubai Doktor Denklik

Dubai’nin Sağlık Sektöründeki Yeri ve Fırsatlar Dubai’de doktor olmak demek, dünya standartlarında sağlık hizmetleri sunan bir sistem içinde çalışmak demektir.

Bu, sağlık profesyonellerine sadece kariyerlerini en üst noktalara taşıma fırsatı sunmakla kalmaz, aynı zamanda onların kişisel ve profesyonel gelişimlerine katkıda bulunur.

Dubai’de doktor olarak çalışmanın getirdiği prestij, yüksek maaşlar ve sürekli gelişen tıbbi altyapı, bu bölgede çalışmayı oldukça cazip kılar. Ancak, Dubai’de doktorluk şartları başarılı bir kariyer için önemlidir ve bu şartların sağlanıyor olması esastır. Örneğin, doktorlar,

Dubai Sağlık Otoritesi (DHA) tarafından tanınan bir tıp fakültesinden mezun olmalı ve ilgili deneyim ve sertifikalara sahip olmalıdırlar. İyi derecede İngilizce bilmek de bu süreçte çok kritik bir faktördür, çünkü Dubai çok kültürlü bir toplum olduğundan, doktorların hasta ile etkili bir şekilde iletişim kurabilmesi beklenir.

DUBAİ’DE DOKTOR OLMAK İÇİN GEREKEN BELGELER

Eğer Türkiye’deki bir üniversiteden ya da akredite olan başka bir ülkedeki üniversiteden mezunsanız bizimle iletişim kurabilirsiniz. Eğer pratisyen hekim olarak görev yapıyorsanız yalnızca tıp fakültesi diplomasını ve sair belgeleri temin edip bize göndererek süreci hemen başlatabilirsiniz.

Lisans işlemlerinizi başlatmadan önce eğer bir uzman hekim iseniz uzmanlık alanınızda 3 yıl deneyiminizin olduğunu, pratisyen hekim iseniz 2 yıl mesleki tecrübeniz olduğunu teyit etmemiz gerekir.

Aksi durumda Dubai’deki Sağlık Otoritesi tarafından lisans işlemleriniz olumlu sonuçlandırılmaz. Asistanlık süreci, bu 3 yıl için geçerli değildir. Asistanlık sonrasında uzmanlık belgesi elde edildikten sonra herhangi bir kurumda 3 yıl uzmanlık deneyiminizin olması gerekiyor.

Eğer 3 yıllık bir deneyiminiz yoksa sadece pratisyen hekim olarak lisans başvurusunda bulunabilirsiniz. Dubai’de, herhangi bir uzmanlık ya da yandal uzmanlık eğitimi bulunmadığından asistanlık sürecini de Türkiye’de ya da akredite olan başka bir ülkede tamamlamalısınız.

Erkek veya kadın olmanız tüm uzmanlık alanları için hiç fark etmiyor.

Örneğin erkek bir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmanız kesinlikle bir problem değil.

DUBAİ’DE DOKTOR OLMAK İÇİN SINAVA GİRMELİSİNİZ

Lisans sürecinin başlatılmasının ardından dili İngilizce olan bir sınava girmeniz gerekiyor. Mesleki bilginizi ölçen bu sınav; İstanbul, Ankara ve İzmir’deki sınav merkezlerinde yapılıyor.

Pratisyenler için genel tıp soruları sorulurken, uzman doktorlar için branşı ile ilgili sorular yöneltiliyor. Sınav, bilgisayar üzerinde çoktan seçmeli şeklinde yapılıyor. Sonuçlar birkaç gün içerisinde açıklanıyor. Sınav, çok zor bir sınav olmasa da mutlaka öncesinde hazırlanmak gerekiyor. Mesleki yeterliliği test eden bu sınava 3 defa girme hakkı bulunuyor.

2018 yılından bu yana bizimle çalışan bütün doktorlar, bu sınavı başarıyla geçti. Sınav öncesi çalışabilmeniz için gerekli olan materyallere, ajansımız tarafından yönlendirileceksiniz.

Eğer bir yandal uzmanıysanız Dubai’de ya da online gerçekleştirilen sözlü bir sınava girmeniz istenebilir. Bunun için bizden bilgi alabilirsiniz.

DUBAİ’DE DOKTOR OLMAK İÇİN İNGİLİZCE KONUŞMALISINIZ

Dubai’de çalışabilmek için Arapça değil, İngilizce bilmeniz gerekiyor. Orta düzeyde İngilizce, Dubai’de çalışabilmek için yeterlidir. İyi düzeyde bir İngilizce konuşma becerisi beklenmiyor.

Dubai’de çalışılan ilk birkaç ay içerisinde İngilizce seviyesi gözle görülür bir ilerleme kaydedeceğinden, orta düzey İngilizce konuşma becerisi problem olarak görülmüyor. PTE, IELTS ve TOEFL gibi herhangi bir dil belirleme sınavına girmeniz gerekmiyor.

DUBAİ’DE DOKTOR OLMAK İÇİN TÜRKİYE’YE ÖZEL İŞLEMLERİN YAPILMASI GEREKLİDİR

1 – 6 ay kadar sürebilen işlemler son derece spesifik ve karışıktır.

Belgeler üzerinde yapılması gereken işlemlerin tamamı; ülkelere, mesleklere, branşlara özeldir ve herhangi bir nedenle ret almanız, lisans sürecine ve işe alım sürecine olumsuz etki edecektir. Dubai’deki sağlık otoritesi tarafından kurallar ve şartlar sık sık değiştirilmekte, sürekli yeni kural ve şartlar getirilirken bazıları kaldırılmakta, bazıları da modifiye edilmektedir.

Örneğin: Türkiye’deki doktorlar için daha önce sınav talep edilmezken 2018’de yapılan yeni düzenlemeyle Türkiye’deki doktorların da sınava girmesi kararlaştırılmıştır.

Türkiye’den istenen belge ve işlemler ile diğer ülkelerden istenen belge ve işlemler farklıdır. Yani her doktorun, mezun olduğu ülkeye göre belge temin etmesi ve bu belgelere ülke özelindeki işlemleri gerçekleştirmesi gerekiyor.

Örneğin: Tıp diploması üzerinde ülke özelinde yapılması gereken işlemler Avrupa ülkelerinde farklı, Hindistan’da, Pakistan’da ve Mısır’da farklı ve Türkiye özelinde farklıdır.

Dubai’de Doktorlar ne kadar maaş alıyor?

Dubai’de doktor maaşları, pratisyen hekimler için ayda ortalama 22 bin AED, günümüz kuru ile 88 bin Türk Lirası veya 6 bin Amerikan Doları kadardır.

Dubai’de doktor maaşları, uzman hekimler için ayda ortalama 40 bin AED, günümüz kuru ile 160 bin Türk Lirası veya 11 bin Amerikan Doları kadardır. Uzman hekimlerin aylık maaşları 60 bin AED’ye yani 240 bin Türk Lirası’na kadar çıkabilmektedir. Daha önce bahsetmiş olduğumuz faktörler, maaşlar üzerinde epey büyük bir etkiye sahiptirler.

0 0 oylar
İçeriği Puanla
Abone Ol Bildirim Al
Bildir
guest
0 Yorumlar
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
0
Düşünceleriniz Bizim İçin Önemli, lütfen yorum yazın..x
Memur Maaş Zam Haberleri Bu Kayıt Konuşulur Yok Artık Doktorun Benzerliği Şaşırttı! Sağlık personeli hac test soruları Memur Sağlık Personeli Haberlerinde 112 Acil Fm’in yeri Bugün Meydana Gelen Ambulans Kazaları! Akraba Evliliği Öncesi Bir Düşünün Sağlıkçı Maaş Doğru bilenen ilk yardım yanlışları Çiğli’de Hastane Yemekleri Eylemi

Reklam Engelleyici Algılandı!!!

Reklam engelleyici kullanıyorsanız kapatmalısınız..